انگبین، عسل طبیعی و محصولات زنبور عسل ( ژله رویال و ..) زنبورداری

ترکیبات بره موم، مشخصات فیزیکی بره موم

ترکیبات بره موم

زنبور عسل بره موم را از ترکیب صمغ گیاهان، موم، شهد گل و گرده گل می سازد. رزین های بره موم از انواع درختان و درختچه ها جمع آوری می گردند. بنظر می رسد هر منطقه و کلنی منابع رزین ترجیهی خودش را داشته باشد که به اختلاف زیاد رنگ، بو و ترکیب منجر می شود. نسبت رزین های درختی در اروپا طوری است که هر جا درختان صنوبر موجود باشند، زنبور عسل ترجیحاً رزین را از جوانه برگ این درختان جمع آوری می کنند. 

مشخصات فیزیکی بره موم

رنگ بره موم از زرد تا قهوه ای تیره متغیر است که به منشاء رزین ها بستگی دارد. اما حتی بره موم شفاف نیز گزارش گردیده است. بره موم در درجه حرارت 25 تا 45 درجه  سانتیگراد یک ماده نرم، انعطاف پذیر و بسیار چسبناک است. در کمتر از 15 درجه سانتیگراد و بویژه وقتی که منجمد باشد یا نزدیک انجماد باشد، سخت و شکننده می شود. بعد از چنین عملی، حتی در درجه حرارت های بالاتر شکننده خواهد ماند. در دمای بالاتر از 45 درجه سانتیگراد بطور فزاینده چسبناک و صمغی خواهد گردید. معمولاً بره موم در 60 تا 70 درجه سانتیگراد مایع خواهد شد، اما برای بعضی نمونه ها نقطه ذوب ممکنست تا 100 درجه سانتیگراد برسد.

 


بیشتر بدانیم: