کاربرد عسل به عنوان غذا

عمدتاً عسل هایی كه فرآوری شده‌اند به یكی از سه شكل مایع، شكرك زده و یا با موم (تصفیه نشده) مصرف می‌شود. این اشكال در صنایع دارویی، غذایی و یا بعنوان مواد اولیه در غذاهای گوناگون مصرف می‌گردد. با این وجود، تنها در جوامع محدودی مثل جوامع صنعتی در اروپا، آمریكای شمالی و آمریكای لاتین، آفریقای شمالی، خاور نزدیك و در ژاپن به وفور به صورت غذا مصرف می‌شود. در اكثر نقاط آفریقا، عسل در تخمیر برای تهیه آشامیدنی به كار می‌رود و كمی مصرف دارویی دارد. در اكثر نقاط آسیا به عنوان دارو در نظر گرفته می‌شود و بیشتر یك محصول شیرین به حساب می‌آید.

 

سرانه مصرف عسل در كشورهای صنعتی نشان‌دهنده مصرف عسل فرآوری نشده توسط مردم ساكنان این مناطق نیست، بلكه از عسل در تولید غذای صنعتی به عنوان غذا استفاده می‌شود.در برخی كشورها ظاهر عسلی كه به بازار عرضه می‌شود خیلی مهم نیست، یعنی ممكن است عسل به شكل مایع، شكرك زده یا نیمه شكرك زده و یا بدون تكه‌های موم و غیره باشد. بنابراین ممكن است به همان صورت در شیشه قرار داده شود. در بعضی كشورهای دیگر مصرف‌كنندگان نه تنها خواهان مصرف عسل تمیز هستند بلكه عسل مایع را ترجیح می‌دهند. با آموزش مصرف‌كنندگان ممكن است این عقیده كه عسل شكرك زده با شكر مخلوط گردیده است تغییر یابد، مخصوصاً‌ در مواردی كه این تفكر نادرست فراگیر شده باشد. عسلهایی كه به تدریج شكرك می‌زنند می‌توانند در صورت داشتن كمی رنگ برای مصرف با میوه‌ها یا آجیل‌ها، بدون فرآوری به فروش برسند یا مورد استفاده دیگر قرار گیرند.


بیشتر بدانیم: